21 февруари 2019 г.


Мъжете масово смятат за по-привлекателни стегнатите женски гърди, но по отношение на големината им мненията са много разнопосочни. Това са резултатите от изследване, публикувани в Evolution & Human Behavior.

Изследването е дело на екип чешки психолози. В него участват 267 мъже от Бразилия, Камерун, Чехия и Намибия. Данните от анкетата сочат, че средните по размер дамски прелести са предпочитани като "привлекателни" от бразилците, чехите и намибийците. Големите гръдни обиколки намират повече почитатели сред камерунците. Но като цяло се наблюдава много голяма разлика в предпочитанията, затова привлекателният размер явно е въпрос на лични предпочитания.

Когато обаче стане дума за формата на гърдите, атрактивните за мъжете форми се оказват по-малко. Представителите на силния пол от всички култури категорично отдават предпочитания на стегнатите форми, а по-разпуснатите са окачествени като недотам привлекателни.

На участвалите в изследването мъже са представяни снимки на различни по форма и размер женски гърди. Според учените, различният размер служи като "маркер на потенциалната плодовитост", докато формата се явява "маркер на остатъчната плодовитост".
"Резултатите, които получихме, са в подкрепа на идеята, че морфологията на гърдата може да послужи като индикатор за остатъчната плодовитост, но предлага по-ограничена подкрепа за хипотезата, че е потенциален индикатор за потенциалната плодовитост.



Бъдещите изследвания следва да се фокусират върху потенциалната взаимовръзка между тези два параметъра: размера и стегнатостта на гърдите, които разглеждани заедно биха могли да помогнат за обясняване на сравнително голямото разнообразие от форми и размери на женските гърди", казва водещият автор в изследването Ян Хавличек от Карловия университет в Прага.


-----------
За още новини харесайте страницата ни във Facebook>>>

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...