1 юли 2016 г.


Учени са установили, къде по света живеят дамите с най-пищни гърди. В изследването са взели участие около 342 000 представителки на красивия пол на възраст между 28–30 години. Обхванати са 108 държави по цял свят. Задължителното условие за участие в анкетата е жената да не е преминавала през никакви процедури за корекция на гърдите. Освен това в проучването не са участвали и бременни жени или кърмещи майки. Резултатите от изследването са публикувани в The Journal of Female Health Sciences.

Специалистите отбелязват, че съществува значителна разлика между обема на гърдите на жените в различните държави. Оказва се, че средностатистически най-пищни са гърдите на американките, където дамите си купуват сутиени предимно с размер F (1668 ml среден обем). Веднага след тях се нареждат дамите от съседната на САЩ Канада.
В топ-10 на държавите с най-надарени на бюст дами – освен САЩ и Канада – влизат още Ирландия, Полша, Великобритания, Холандия, Колумбия, Исландия, Венецуела и Турция.

С най-малки по обем гърди са представителките на Африка и Азия. На другия край на класацията са дамите от Филипините, Малайзия, Бангладеш, Самоа и Соломоновите острови.


Българските дами, участвали в изследването, са показали резултати над средните. Нашите дами носят (средностатистически) сутиени с размер на чашката С (473 ml среден обем), което им отрежда място над средното в “класацията”. С подобни показатели са представителките например на Дания, Германия, Финландия, Швеция. Можем само да се радваме, че българките са с по-пищни форми от украинки, рускини, французойки, унгарки, белгийки… Всъщност, повечето мъже по света са принудени да виждат дами, които носят сутиени предимно с чашки размер А и В.

Изследователите подчертават, че изследването им има изключително научен характер. Събирането на данни за размерите на женските гърди в различните държави по света са необходими за да може шивашките и козметични фирми да се ориентират къде и какво ще се търси.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...