10 октомври 2015 г.

Японската префектура Фукушима от няколко години се асоциира най-вече с аварията на атомната електроцентрала, случила се след мощното земетресение през 2011 година. Един от жителите на префектурата обаче е решил да покаже “другата Фукушима”, при това – в най-доброто възможно качество на заснемане.

Хобито на 39-годишният Дайсуке Шимицу е фотографията. Обича да снима най-красивите места във Фукушима. Със своите “творби” японецът се опитва да промени мнението на световната общественост за този регион.
Атомната електроцентрала Фукушима-1 се намира край град Окума, и това е само една малка част от префектурата, която се простира на площ от 11 636,28 кв. км. Видеото, което Шимицу е заснел във формат 4K показва живописната природа на Фукушима – реки, поля, планини и езера, които по никакъв начин не са засегнати от техногенната катастрофа.

В бележките към видеото си, наречено “Пейзажи от Фукушима”, авторът е поставил хронометрични бележки, така че може да научите кой точно обект виждате в момента. В обектива на Шимицу са попаднали дори метеори, което само добавя още един щрих към красотата на природата на Япония.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Може да ви е интересно...